Nyproduktion av Fönster

– Vi kan snickra ihop nya fönster och nya dörrar som passar just era behov.

Om kunden önskar komplettera husets bestånd av befintliga fönster och dörrar erbjuder vi även nytillverkade dörrar och fönster i en stil som passar husets karaktär och ålder. Nytillverkade dörrar och fönster kan också komma ifråga om det visar sig ekonomiskt olönsamt att renovera de befintliga. Vi använder furu av bästa kvalité, linoljeprodukter och passande beslag.

Montering av nya fönster

Att montera helt nya fönster kan både bidra till energibesparingar och ett ökat ljusinsläpp. Vid en första anblick kan en montering se komplicerad ut, men när man väl har fått kläm på det så brukar det gå som på räls. Om du vill slippa tänka på de olika momenten gör du emellertid rätt i att överlåta jobbet till oss på Ystads fönsterhantverk. Det kan dock vara värt att känna till lite av grunderna vad gäller fönstermontering, oavsett om du tar hjälp av en yrkesman eller inte.

  • Väggöppningen bör vara 15-30 mm längre än fönstret
  • Fönstret bör placeras så nära väggens insida som möjligt
  • Ett sidohängt fönster ska monteras med stabila förankringar
  • Stödklossar ska placeras vid över- och undersidorna, vid hörn och poster
  • Använd vattenpass över klossarna för att kontrollera att fönstret är korrekt placerat

Få nya fönster i gammal stil

Visst är moderna fönster snyggt, men vill man åt känslan av det där genuina från förr och samtidigt ha välisolerade fönster utan drag, så kan vi erbjuda s.k. kultur fönster som de såg ut tidigare. Har du ett äldre hus och vill behålla stilen så kan allmoge fönster vara ett alternativ som går hand i hand med tidstypiska modeller. Dessa lämpar sig utmärkt i hus med snickarglädje eller i äldre sommarstugor som renoverats. Fönstren kan se ut på många olika sätt, men det handlar oftast om trävirke med kittad spröjs. De blir således rena konstverken och gör sig mycket väl på husets fasad. Dagens gammeldags fönster är emellertid lika välisolerade som de moderna rutorna, trots att stilen är i gammal anda. Hör av er till oss så berättar vi om vilka alternativ som passar era behov bäst!