Glasning

– Dags att byta fönsterglas? Vi reparerar dina fönster
Glasmästare Niklas

Det är inte bara fönsterkarmar och fogar som kan behöva renoveras eller målas om. Ibland är det även nödvändigt att byta fönsterglas, eftersom man har en spricka i glaset eller väldigt repiga glas, så kan det vara dags att byta ut glasen i sina gamla fönster. Antingen för att bara snygga till det eller för att få en bättre isolering i huset. Det kan också röra sig om att hitta helt nya fönster, om man håller på med ett nybygge. Oavsett hur du vill ha dina nya fönsterrutor, så finns vi på Ystads fönsterhantverk där för dig för att lyssna på dina önskemål.

Att byta fönsterglas

En fönsterruta är relativt tålig men ibland kan incidenter inträffa som gör att den går sönder eller får en skada – något som både ser fult ut och som kan vara skadligt för isoleringen av huset. Många drar sig för att byta ut glaskassetten i fönstret på grund av de vassa kanterna om det är trasigt, då är det smidigaste sättet att ta hjälp av en glasmästare eller en kunnig fönsterreparatör som vet hur detta ska åtgärdas. Hör av er till oss så diskuterar vi fram vad som passar er bäst!

Dagens fönsterglas

Numera tillverkar man de allra flesta fönster av isolerglas. Detta är en glaskassett som är byggd av två eller flera planglas och som har ett visst avstånd till varandra. På så sätt hålls kyla borta på ett mer effektivt sätt och man slipper dessutom buller från gatan. Ofta talar man då om tvåglasruta eller treglasruta. I länder där klimatet är varmare, är det emellertid fortfarande vanligt att använda sig av englasruta. Glasen kan sedan ha olika egenskaper som exempelvis solskydd, energisparglas, självrengörande eller utan spröjs. I vissa fall räcker det med att lägga till en glasruta istället för att byta ut det befintliga – detta blir mer ekonomiskt och tar mindre tid i anspråk.

Att välja rätt fönsterglas

Vi på Ystads fönsterhantverk går givetvis igenom alla möjliga val av fönsterglas med dig som kund när du anlitar oss. Det finns som sagt många modeller att välja på, beroende på om exempelvis fönstret vetter mot trädgården eller mot vägen. Glasen kan självfallet skräddarsys och måttbeställas allt efter era behov. Kontakta oss så guidar vi er till ett val som passar era behov!